Tej és cukormentes torta
Hozzávalók: 25 dkg mazsola 2 közepes nagyságú alma 7 dkg finomliszt, 7 dkg grahamliszt, 1 teáskanál sütőpor, késhegynyi fahéj, 2 tojássárgája, 1 dl étolaj
Elkészítés: A mazsolát forró vízbe áztatjuk, majd ha megpuhult, lecsöpögtetjük és botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a fahéjat. Külön tálban krémesre keverjük a tojássárgáját és az étolajat, majd hozzáadjuk a reszelt almát. A kétféle keveréket a végén összekeverjük egymással.
Kikenjük a tortaformát (ez az adag egy 24 centis tortaformához elég), beleöntjük a keveréket, lesimítjuk a tetejét és kb. 30 percig 200 fokos sütőben sütjük. Tűpróbával nézzük meg, megsült-e már.
Babatorta
2011.05.29. 16:41 Cézár imádó
Szólj hozzá!
Címkék: étel gasztro édesség gasztronómia gasztró sütemény sütés desszert babatorta tej mentes cukor mentes
A bejegyzés trackback címe:
https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr242941161
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.