Hozzávalók:
800g nem szétfövős krumpli
1-1 nagy sárga és piros húsú paprika
1 csilipaprika
3-4 gerezd fokhagyma
2ek. olaj
1dl tej
3 tojás
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nem túl vékonyan (5mm) felkarikázzuk, és enyhén sós vízben 8-10 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk hűlni.
A színes paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra szeljük. A csilipaprikát apróra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, finomra aprítjuk.
Egy 26 cm-es teflonserpenyőben felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a krumplit, és többször, kíméletesen megkeverve 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikát, a csilit és a fokhagymát, olykor megkeverve további 5-6 percig együtt pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tejhez adjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük. A krumplira öntjük, azután takarékra kapcsolunk, és fedő alatt 15-18 percig sütjük.
Szorosan a serpenyőre szorítjuk a fedőt, határozott mozdulattal ráfordítjuk a tortillát, majd sütetlen oldalával lefele óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe – így sült oldala kerül fölülre. Ismételten lefedjük, és további 4-5 percig sütjük.
Nagyobb lapos tányérra csúsztatjuk a tortillát, majd díszítjük és mihamarabb fogysztjuk.
Melegen-frissen az igazi!
A készítés fáziasi: