HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Krumplitortilla

2008.08.23. 16:11 Cézár imádó

 

Hozzávalók:
800g nem szétfövős krumpli
1-1 nagy sárga és piros húsú paprika
1 csilipaprika
3-4 gerezd fokhagyma
2ek. olaj
1dl tej
3 tojás
 
 
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nem túl vékonyan (5mm) felkarikázzuk, és enyhén sós vízben 8-10 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk hűlni.
A színes paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra szeljük. A csilipaprikát apróra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, finomra aprítjuk.
Egy 26 cm-es teflonserpenyőben felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a krumplit, és többször, kíméletesen megkeverve 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikát, a csilit és a fokhagymát, olykor megkeverve további 5-6 percig együtt pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tejhez adjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük. A krumplira öntjük, azután takarékra kapcsolunk, és fedő alatt 15-18 percig sütjük.
Szorosan a serpenyőre szorítjuk a fedőt, határozott mozdulattal ráfordítjuk a tortillát, majd sütetlen oldalával lefele óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe – így sült oldala kerül fölülre. Ismételten lefedjük, és további 4-5 percig sütjük.
Nagyobb lapos tányérra csúsztatjuk a tortillát, majd díszítjük és mihamarabb fogysztjuk.
Melegen-frissen az igazi!
 
A készítés fáziasi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: étel főzés krumpli gasztronómia gasztró tortilla sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr57629280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorothy62 2009.05.25. 14:48:32

Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kívánkozik egy kis füstölt sajt a tálaláskor. Az apróra vágott petrezselyem helyett egy-két spenótlevelet lehet tenni a paprika mellé pároláskor, vagy zöldhagymaszárat és akkor van benne zöld szín is.Üdv:Dorothy
süti beállítások módosítása