HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Ízes bukta

2009.05.25. 13:31 Cézár imádó

Hozzávalók: 

2dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
fehérje a kenéshez
1 csapott mokkáskanál só
7 dkg Rama
20 dkg gyümölcsíz
 
Elkészítés:
A hozzávalókat betesszük a kenyérsütő gépbe, dagasztó és kelesztő programra. Mikor elkészült finoman átgyúrjuk, újabb 20-25 percet kelesztjük, majd enyhén lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk és éles késsel 7-10 cm-es négyzetekre szabjuk. Mindegyik közepére egy kiskanálnyi lekvárt púpozunk, aztán föltekerjük és tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. Kelni hagyjuk, majd megkenjük a fehérjével és előmelegített sütőbe tesszük, közepes /180 C/ lánggal kb. 30 percig sütjük.

1 komment

Címkék: bukta étel gasztro édesség gasztronómia gasztró sütemény sütés desszert ízes

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr831142611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorothy62 2009.05.25. 14:33:59

Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba forgasd mielőtt a tepsibe rakosgatod, gyönyörűen szétválnak egymástól, amikor ki akarod venni sütés után. üdv:Dorothy
izrobbanas.freeblog.hu
süti beállítások módosítása