Hozzávalók:
10 dkg Camping tejszínes krémsajt
40 dkg eidami sajt egyben
20 dkg szeletelt gépsonka
10 dkg vaj
1 evőkanál mustár
fél fej lilahagyma
fél csomag petrezselyem
só
2 főtt kemény tojás
Elkészítése:
Az eidami sajtot kis kockára felvágjuk és 2 zacskóba tesszük és forró vízben megolvasztjuk kb. 20-25 perc alatt. Amíg a sajt nyújthatóvá válik elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lila hagymával és a petrezselyemmel ízesítjük, enyhén megsózzuk, de tehetünk bele egy kevés őrölt borsot is vagy csípős Piros Aranyat is. A főtt tojásokat apróra vágjuk, szintén beledolgozzuk. Amikor a sajt kellően meglágyult, a zacskóból kiöntjük és egy vágódeszkán kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk a sonka szeleteket szépen elrendezzük rajta. A krémet rákenjük, és szorosan feltekerjük. Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.