Hozzávalók:
- 1/2 kg háztartási keksz
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 20 ml rumaroma
- 1 cs vaniliáscukor
tetejére
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a vaníliáscukrot.
A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát alufóliával bélelt formába egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tészta tetejét.
Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.