Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg liszt, 12 dkg vaj
A kelesztés után: 2 evőkanál kakaó
A kuglófforma kikenéséhez: vaj, liszt
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, és bedagasztjuk, kelesztjük. Alaposan kivajazunk és belisztezünk egy kuglófformát. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle. Az egyikhez hozzágyúrunk 2 evőkanál kakaót. Ezután mindkét tésztát kb. 2 cm vastag lappá nyújtjuk, egymásra fektetjük, majd feltekerjük őket, és a kuglófformába tesszük úgy, hogy a tekercs végei összeérjenek. Konyharuhával lefedjük a tésztát és addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti a formát. Ez kb. 1 óra. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kuglófot 35 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, és bedagasztjuk, kelesztjük. Alaposan kivajazunk és belisztezünk egy kuglófformát. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle. Az egyikhez hozzágyúrunk 2 evőkanál kakaót. Ezután mindkét tésztát kb. 2 cm vastag lappá nyújtjuk, egymásra fektetjük, majd feltekerjük őket, és a kuglófformába tesszük úgy, hogy a tekercs végei összeérjenek. Konyharuhával lefedjük a tésztát és addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti a formát. Ez kb. 1 óra. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kuglófot 35 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.