HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Tökfőzelék

2009.06.21. 09:15 Cézár imádó

Hozzávalók:

1 kg gyalult
1 kis fej hagyma,
1 csokor kapor,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál citromlé,
2 húsleveskocka,
4 evőkanál liszt,
2 dl tej

4 dl tejföl

Elkészítés:
1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
4. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom
.

Szólj hozzá!

Címkék: étel főzés gasztronómia gasztró tökfőzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr121195020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása