Hozzávalók (29 cm-es gyümölcstortához):
4db tojás
18dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
a forma kikenéséhez 1 kanál zsír
1 pudingpor
5dl tej
2 kanál cukor
lekvár a kenéshez
gyümölcskocsonya
gyümölcs
Elkészítés:
Habbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojás sárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott de nem meleg margarint. Kizsírozott gyümölcstorta formába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot. A tésztát megkenjük lekvárral és a pudingot ráöntjük. Hagyjuk megdermedni majd kirakjuk a gyümölcsökkel. Leönthetjük gyümölcskocsonyával. A végén díszíthetjük tejszínhabbal.