„étteremalakítás”
½ liter gyümölcsjoghurt
5dl tejszín
2-2 evőkanál étkezési zselatin
20 dkg kristálycukor
1 zacskó tortazselé
gyümölcs
Elkészítése:
Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól összekeverjük. Beleöntjük a 1/2 liter joghurtot. Állandó keverés mellett felforraljuk. De sokáig nem szabad forralni csak éppen hogy. Langyosra hűtjük. Közben a tejszínből habot verünk. A kemény habba belekeverjük óvatosan a langyosra hűlt joghurtot. Jó alaposan összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a joghurtos habot. Betesszük a hűtőbe, míg a teteje megbőrösödik. /ujjaddal is ellenőrizheted, hogy dermedt-e/.A tetejére gyümölcsöt teszünk. Majd elkészítjük a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint. Közép langyosan a gyümölcs tetejére öntjük. Jól lehűtjük. Ha lehűlt levesszük róla a tortakarikát. Tálra tesszük.