3 tojás sárgáját habosra keverünk 15 dkg porcukorral,
5 dkg zsírt, 25 dkg mézet meglangyosítunk annyira, hogy folyékony legyen. A cukros tojássárgához keverjük. Ízesítjük 1 van.cukorral,
1,5 tk fahéjjal vagy 2 tk mézes fűszerrel.
Egy tálban 60 dkg lisztet összekeverünk 2 tk.szódabikarbónával.
Utána ezt a lisztet hozzákeverjük a folyékony anyagokhoz.
3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Dió nagyságú gombócokat csinálunk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Gyorsan sül. 160-170 fokon 10-12 perc alatt megsül.
Mézespuszedli
2008.12.20. 15:09 Cézár imádó
Szólj hozzá!
Címkék: étel gasztro karácsony édesség gasztronómia méz sütemény desszert hellókarácsony mézespuszedli
A bejegyzés trackback címe:
https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr56833597
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.