Hozzávalók:
mézes lapokhoz
- 45 dkg lisz
- 15 dkg porcukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 3 ek olvasztott zsír
- 4 ek olvasztott méz
- 1 egész tojás (villával felverve)
- 4 ek tej
- 1/2 l tej
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 tojássárga
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (Elkeverjük a cukrot a kakaóporral, a tejjel, és nagyon lassú tűzőn összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat. Amikor már csak langyos, rákenjük a süteményre.)