HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Pavlova torta

2008.12.11. 13:48 Cézár imádó

Hozzávalók:

 3 tojásfehérje
1 csipet só
1 csésze (250 ml) cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
 5 dl tejszín
1/2 csésze (125 ml) cukor

 gyümölcs

 

Elkészítés:

1. Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Legkönnyebben ezt úgy tudod csinálni, ha egy nagy tányért körberajzolsz ceruzával.

2. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 3/4 csésze cukrot lassan, miközben vered a habot. Majd add apránként a maradék 1/4 csésze cukrot a kukoricakeményítővel a habhoz, végül a citromlevet is.

3. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen.

4. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráiig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha.

5. Egy tálban verd fel a tejszínt fél csésze cukorral.


6. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: étel gasztro torta édesség gasztronómia sütés desszert hellókarácsony pavlova

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr4817159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzácska 2008.12.20. 14:45:59

Kipróbálom Karácsonyra a Pavlova tortát! Nagyon finom lehet annak, aki igazán édes-szájú!

Majd beszámolók rólunk !

Lujzácska 2009.01.22. 12:00:38

Gyönyörű - könnyen elkészül - isteni finom - abszolút édesszájúaknak! -


A tetejére nagy adag mirelit málnát borítottam, elképesztően finom! Az utolsó szeletért harc dúlt!

Ráadásul mindez újév délutánján, amikor azt hittem, mindenkinek sütemény-túltengése van...

Mindig gyártani fogok ilyet, amikor tojásfehérjéim maradnak!

Köszike a klassz receptet!

Roxana 2009.03.06. 17:37:32

Kérlek segítsetek!
Pavlova tortát akartam sütni, de nekem a hab nem lett olyan szép. Mikor megsűtöttem nyúlós lett és ragacsos. Meddig verjem a habot? Olyan nagyon sűrűnek és fényesnek kell lennie?
süti beállítások módosítása