Hozzávalók:
80 dkg sütőtök
3 ek Őrölt petrezselyem és kakukkfű
1 ek kenyérmorzsa
6 tojás
10 dkg sajt
5 ek tej
Só
Bors
5 dkg kemény sajt
3 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított tököt 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszernövények felével, pár percig hagyjuk összeérni az ízeket. Egy kb. 18-cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsit beszórunk a kenyérmorzsával. A tojást a reszelt sajttal, a tejjel, a maradék fűszernövényekkel, kevés sóval és borssal felverjük. A tökszeleteket a tepsire helyezzük, egymást fedve, hogy összefüggő réteget alkossanak. Ráöntünk a tojásos masszából, majd még egy réteg tök következik. Így folytatjuk, míg az összetevőkből tart. A tetejére vajat morzsolunk, megszórjuk az apróra vágott sajttal, és 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Hagyjuk kissé kihűlni, kockára vágva tálaljuk.