Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 kiskanál sütőpor
Csipet só
2 kicsi piros szárított csilipaprika
15 dkg vaj
20 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a dióval és a sóval összeforgatjuk. A csilipaprikát félbevágjuk, majd miután a magjait kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. A puha vajat jól kikeverjük, majd a kétféle cukrot beleszórva tovább habosítjuk. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, a csiliport, és a nagyon apróra vágott vagy durvára reszelt csokoládét. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából 4X4 diónyi halmot rárakunk. Azért kell ilyen ritkán rakni, mert sütés közben ellapulnak. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mire kihűl, finom ropogós lesz.
Sütés előtt