Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg Margarin
25 dkg darált keksz
A töltelékhez:
4 levél zselatin vagy 18g zselépor
40 dkg túró
2,5 dl tejszín
15 dkg porcukor
2 db lime
lime szeletek a díszszítéshez
Elkészítése:
A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a darált kekszet és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk. 2 órára betesszük a hűtőbe. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt lime héjat. A zselatint kicsavarjuk, kis lángon fölolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és s a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és krémet elosztjuk a kihűlt tésztán, majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. A túrótortát kivesszük a formából, majd lime szeletekkel díszítjük.