Hozzávalók:
15dkg csokoládé
15 dkg margarin
50dkg cseresznye
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
10dkg cukor
20dkg liszt
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, kis lábasba tesszük, kisebb darabokban hozzáadjuk a margarint, és fakanállal kevergetve, vízfürdőben felolvasztjuk. Egy kb. 24cm átmérőjű kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel beszórjuk. A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét. Belekeverjük a lisztet, a cseresznyét, majd lazán beleforgatjuk a fehérjéből felvert kemény habot.
A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk kihülni..
Ha kihül, porcukorral megszórjuk a tetejét.