Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 ek sütőpor
- 1 nagy ek méz
- 3-5 cl tej (amennyit a tészta felvesz)
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 70 dkg cseresznye (ez még magozatlan)
- 5 dkg gyümölcscukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1 tojássárga
- 1 ek kristálycukor
Elkészítés:
- A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk, és félretesszük.
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejet, vagy egy pici lisztet.
- A tésztabucinak levágjuk az ötödét, a többit 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk, és vajazott, lisztezett pitesütő formába igazítjuk.
- Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
- A cseresznyéről leöntjük a levet (megisszuk :D) és a formába igazítjuk.
- A maradék tésztához adjuk a nyesedéket, vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a pitét.
- Megkenjük a tojás sárgájával, és vékonyan megszórjuk a cukorral.
- 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük 175 fokra, és adunk neki még 20-25 percet.
- Megvárjuk, míg kihűl, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.