Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 30-40 dkg darált keksz
- 4 evőkanál darált mák
- 2 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- 1 doboz tejszín
- 1 habfixáló
Elkészítés:
A tököt sütőben megsütöm, ha kihűlt, kikaparom a belsejét, pépesitem, aztán hozzáadom a mákot, a kekszet, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi fahéjat. (A keksszel lehet az állagán javítani.) Állni hagyom. Addig a tejszínt keményre verem, hozzáadom a másik vaníliás cukrot és a habfixálót. A masszát kettéveszem, folpackra vizes kézzel kiterítem téglalap alakúra, erre rákenem a fele tejszínhabot, és óvatosan feltekerem a széleit. Jól megtekerem, és egy réteg alufóliával begöngyölöm. Beteszem a hűtőbe, majd elkészítem a másik felet. Tálalás előtt a tekercseket megforgatom kristálycukorban és vastagabb szeletekre vágva tálalom.