Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
14 dkg margarin
14 dkg kristálycukor
Késhegynyi só
3 tojássárgája
2,5 dl tejföl
Szóráshoz:
3 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére:
1,5 kg szilva
4 ek kristálycukor
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk. A tepsit kivajazzuk és kimorzsázzuk. A tésztát egyenletesen elterítjük benne. Megszórjuk a 3 ek zsemlemorzsával, majd a szilvát rászórjuk. A kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal és megszórjuk vele a szilvát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig letakarva sütjük, majd további 15 pecig a nélkül. Mikor elkészült, hűlni hagyjuk. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.