HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Tojással sült húsvéti kalács

2009.04.11. 16:15 Cézár imádó

„étteremalakítás” 

Hozzávalók:
500g liszt
30g élesztő
3,5dl tej
2 tojássárgája
50g porcukor
80g margarin
1mk. só
4 kemény tojás
1 tojássárgája a kenéshez
 
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakanállal, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, betakarjuk, kétszeresére kelesztjük (kb. 20 perc). Akkor hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót; jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, amíg csak szép hólyagos nem lesz. Tetejét megszórjuk liszttel, betakarjuk, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, három részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Vajjal kikent, kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek középre kerüljenek, letakarjuk, langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott kiszúrt kemény tojásokat. Megkenjük a tésztát (a tojásokat nem) a tojássárgával és előmelegített sütőben, erős tűzön (200 C) 40-45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni.

 

 

 

sütés előtt...

 

 

 

 

 

 

 

még a formában...

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztronómia gasztró húsvéti sült kalács sütés tojással

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr111059283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása