Hozzávalók:
· 37 dkg liszt
· 1 csomag sütőpor
· 25 dkg kristálycukor
· 25 dkg margarin
· 4 tojás
· 1/4 üvegcse rumaroma
· fél dl tej
· 1/2 teáskanál őrölt fahéj
· 1/2 üveg meggybefőtt
· 1 szelet étcsokoládé
· a forma kikenéséhez margarin
· a szóráshoz zsemlemorzsa
· A mázhoz:
· 1 szelet étcsokoládé
· 1 mokkáskanál olaj
Elkészítés: A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom kanalanként, végül beleöntöm a tejet is. Alaposan kikeverem a tésztát. Margarinnal kikenek egy kuglófformát, egyenletesen meghintem zsemlemorzsával. Beleöntöm a tészta felét, majd ráhalmozom a meggybefőttet, végül a maradék tésztát is az edénybe rakom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm kb. egy órát. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetem, majd kiborítom a formából.
A mázhoz 1 szelet étcsokoládét felolvasztok 1 mokkáskanál étolajjal. Bevonom vele a kuglófot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm kb. egy órát. Fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetem, majd kiborítom a formából.
A mázhoz 1 szelet étcsokoládét felolvasztok 1 mokkáskanál étolajjal. Bevonom vele a kuglófot.