HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Mexikói menü

2008.05.04. 18:54 Cézár imádó

 

Sajtleves

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

·  10 dkg margarin

·  5 dkg liszt

·  kb. 25 dkg trappista sajt

·  2 dl tejföl (vagy tejszín)

·  2 tojássárgája

· 

·  bors

·  szerecsendió

·  4 db erőleveskocka

·  1 liter tej

·  2 liter víz

· 

·  A tetejére:

·  4 szelet pirítós kockákra vágva

·  néhány levél bazsalikom

Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig kislángon forraljuk. Egy külön edényben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandó kevergetés mellett rászűrjük a levest. A sajtot lereszeljük, és a forró levesbe keverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. A levest kockákra vágott pirítóssal és bazsalikomlevelekkel megszórva, forrón tálaljuk.

 

 

 Chilis bab

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

·  50 dkg darált hús

·  2 doboz vörösbab konzerv

·  2 nagy fej hagyma

·  1 doboz paradicsompüré

·  kevés olaj

· 

·  bors

·  fokhagymakrém

·  pirospaprika

·  chili vagy cayenne bors

·  bazsalikom

+ konzerv kukorica

Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát a fokhagymakrémmel olajon megpirítjuk, pici pirosparikát szórunk rá. Belekeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, s ha kifehéredett, a babot is ráöntjük. A vízzel elkevert paradicsompürével hígítjuk, fűszerezzük, és 10-15 perc alatt összefőzzük.

 

 

 

Chilis-csokis muffin

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 3 púpos evőkanál keserű kakaópor, 1 mokkáskanál só, 15 dkg barna cukor, 2 cm-es piros csilipaprika, 2 tojás, 1 dl olaj, 1,5 dl tej, 100 g étcsokoládé.

Előkészületek: a csilipaprikát csumázd ki, és vágd fel apróra. Az étcsokoládét törd apróra.

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a cukrot. Add hozzá a darabokra zúzott étcsokoládét és a csilipaprikát is. Egy tálban keverd össze a tojást, az olajat és a tejet, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz. Fakanállal keverd össze, néhány laza mozdulattal. Nem kell a tésztát teljesen simára keverni!
A muffinformát béleld ki papírkapszlikkal (ha szilikonos, akkor nem kell!), és a kétharmadáig kanalazd bele a masszát.
Süsd előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 15-20 percig.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr74453681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása