HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Holland mandulás sütemény

2014.12.11. 18:25 Cézár imádó

img_7584.jpg

Hozzávalók:

Tészta:

250g liszt

175g margarin (szobahőmérsékletű)

125g barnacukor

1 csomag sütőpor

1ek mézeskalács fűszer

1 csipet só

 

Töltelék:

150g tisztított mandula

150g kristálycukor

1 citrom reszelt héja

másfél kis tojás

2ek víz

 

Elkészítés:

A mandulát késes robotgéppel megdaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, tojást és a vizet, és az egészet összekeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot készítünk belőle.  Az egyik gombócot kinyújtjuk, és ezután rátesszük a tölteléket.

Kinyújtjuk a második gombóc tésztát, és a tölteléket lefedjük vele. A tetejét megkenjük a maradék fél tojással. Díszíthetjük mandulával.

A sütőt 200 – 210 fokra előmelegítjük, és a süteményt 35-40 percig sütjük.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr876975807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.