HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Török vöröslencse-leves - Lassú főzőben

2013.02.09. 14:22 Cézár imádó

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 200g/1 csésze vöröslencse, megmosva, lecsepegtetve
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve, vagy szétnyomva és felaprítva
  • 1 nagyobb sárgarépa, karikákra vagy kockákra vágva
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 l zöldségleves-lé
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 citrom, gerezdekre vágva
  • friss menta díszítéshez

Elkészítés:

Öntsük az olívaolajat egy serpenyőbe, és közepes hőfokon pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc elteltével dobjuk bele a fokhagymát, majd a sárgarépát, és pirítsuk addig, míg kicsit megszínezi az olajat, ekkor szórjuk rá a római köményt, pirospaprikát, de így már ne süssük tovább, csak keverjük át és húzzuk le a tűzhelyről. Tegyük át a keveréket a kerámiaedénybe, és tegyük hozzá a többi hozzávalót, a lencsét, paradicsompürét, sót és borsot, és öntsük fel a zöldséglevessel. Kicsit keverjük át, majd fedjük le, és főzzük ALACSONY fokozaton 6 órán át. Kézi mixerrel turmixoljuk, ízlés szerint hagyhatjuk darabosabban is. Tálaljuk forrón, adjunk mellé citromgerezdet, és megszórhatjuk friss mentával. A tányérban meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajban elkevert pirospaprikával is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr745071032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.