HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Kocsonya

2011.05.29. 16:40 Cézár imádó

Hozzávalók:

2 kg kocsonyahús (köröm, fül, farok, orr, bőr)
tehetünk bele füstölt húst is (pl. csülköt)
1 kisebb fej vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1/4 zellergumó
2 db közepes krumpli
víz

szegfűbors
pirospaprika

Elkészítés:
A kocsonyahúst alaposan megmossuk és 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
Mialatt felforr, kanállal leszedjük a képződött habot, hogy szép tiszta levet kapjunk.
Ha már nem jön fel több hab a tetejére, pótoljuk az elfőtt vizet és beletesszük a megtisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát.
Sózzuk kb. 1/2-1 teáskanálnyi sóval, de ha füstölt húst teszünk bele, vigyázzunk, nehogy túlsózzuk, mert akkor nem "alszik" meg a kocsonya.
Mérsékeljük a lángot, hogy ne forrjon, csak épp gyöngyözzön, és addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról.
Legjobb, ha addig tekerjük az elzárás felé a csapot, míg már épp csak ég a láng - így egész éjszakára főni hagyhatjuk.
Levesszük a tűzről, és beleteszünk egy késhegynyi pirospaprikát.
Félórás pihentetés után kiszedjük belőle a húst. Kicsontozzuk, mély tányérokba rendezzük és rászűrjük a kocsonyalevet.
Hideg helyre tesszük, amíg teljesen megdermed.

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro kocsonya gasztronómia gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr332941160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.