HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Kekszes-almás süti

2009.08.27. 06:43 Cézár imádó

Hozzávalók: 1 kg alma, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor, 40 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor, 4 ek porcukor, 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro édesség gasztronómia sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr281341183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.