HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Sós-túrós kifli

2009.04.03. 13:37 Cézár imádó

„étteremalakítás”

 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 dl tejföl
1 tojás + 1 tojássárga
10 dkg sajt


Elkészítés:
Az élesztőt kis tejjel és cukorral megkelesztjük, közben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a túrót. A tésztát összedolgozzuk az élesztővel, a tejföllel, az egész tojással és a sóval, végül hat gombócot formálunk belőle. Pár órán át a hűtőben kelesztjük. A gombócokat kinyújtjuk, hat cikkelyre vágjuk, ezeket kifli alakban feltekerjük. A tetejét megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk sajttal. Egész kis lángon, fél órán át sütjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel főzés gasztronómia gasztró sós sütemény sütés étteremalakítás

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr471043865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.