HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Sajtkrémmel töltött sajttekercs

2009.01.14. 15:25 Cézár imádó

Hozzávalók: 
10 dkg Camping tejszínes krémsajt
40 dkg eidami sajt egyben
20 dkg szeletelt gépsonka
10 dkg vaj
1 evőkanál mustár
fél fej lilahagyma
fél csomag petrezselyem

2 főtt kemény tojás

Elkészítése:
Az eidami sajtot kis kockára felvágjuk és 2 zacskóba tesszük  és forró vízben megolvasztjuk kb. 20-25 perc alatt. Amíg a sajt nyújthatóvá válik elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajttal kikeverjük, a mustárral, a finomra vágott lila hagymával és a petrezselyemmel ízesítjük, enyhén megsózzuk, de tehetünk bele egy kevés őrölt borsot is vagy csípős Piros Aranyat is. A főtt tojásokat apróra vágjuk, szintén beledolgozzuk. Amikor a sajt kellően meglágyult, a zacskóból kiöntjük és egy vágódeszkán kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk a sonka szeleteket szépen elrendezzük rajta. A krémet rákenjük, és szorosan feltekerjük. Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
 

1 komment

Címkék: étel gasztro főzés gasztronómia sonka sajt töltött tekercs sajttekercs sajtkrémmel

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr100877462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.01.15. 14:43:09

Ilyen fincsit évekig csináltam, névnapi bulikra, vagy vendégváróra...csak zacskó nélkül./ szűrőben csöpögtettem gyorsan le/ rá a gyúródeszkára, gyorsan mert hamar megkeményedik valamennyire és az előzőleg elkészített tölteléket szépen rásimítottam, összegöngyöltem
Egy napig folpackba betekerve a hűtőbe tároltam és másnap vékony szeleteket vágtam. Mindig nagy sikere volt ennek, nagyon finom!És látványos.
Lehet kőrözöttes töltelék, apróra vágva sonka stb.