HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Bajadéra

2008.11.27. 13:08 Cézár imádó

Hozzávalók:

· 14 evőkanál víz
· 15 dkg kristálycukor
· 25 dkg sütőmargarin
· 30-30 dkg keksz és dio (darálva)
· 3 evőkanál kakaópor
· kevés só

· 10 dkg tortabevonó (tej vagy ét)

Elkészítés: Felforraljuk a vizet a cukorral és kevés sóval. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, olvadás után a kekszet és a diót. Kétfelé vesszük, és a fehér masszát belenyomkodjuk egy tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és a fehér massza tetejére tesszük. A vízgőz felett felolvasztott tortabevonót rásimítjuk a tetejére, aztán egy napig hűtőben tartjuk. Tálaláskor szeleteljük - én apró kockákra vágom fel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro dió csokoládé édesség gasztronómia keksz sütemény hellókarácsony bajadéra

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr66791245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.