HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Rokfortos sütemény

2008.09.12. 18:43 Cézár imádó

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 150 g kék sajt (Roquefort, Gorgonzola, Bleu d'Auvergne, de még a Mizo márványsajttal is finom lesz.)
  • 70 g mazsola
Elkészítés
Egy csésze melegvízben áztassuk be a mazsolát, legalább félórára. Kapcsoljuk be a sütőt, és fűtsük fel 210 fokra.
Egy tésztás tálban dolgozzuk össze a lisztet, a 3 egész tojást és az élesztőt. Majd adjuk hozzá az apró darabokra tördelt kék sajtot és a tejfölt, és ezzel is ügyesen dolgozzuk össze. A mazsolát jól nyomkodjuk ki, s dolgozzuk hozzá a tésztához.
Egy gyümölcskenyér sütő formát (mindegy, hogy bordázott, vagy egyenes falú) vajazzunk ki, és öntsük bele a masszát. Tegyük be a sütőbe, és a hőfokot vegyük vissza 180 fokra. Süssük kb. 35 percig, hagyjuk kissé kihülni a formában, majd borítsuk ki. Amikor teljesen kihűlt, szeleteljük kb. 1,5 cm-es szeletekre.
Íme egy különleges "borkorcsolya", a rokfortos sütemény. A recept a bor, és a borkultúra ősi hazájából, Franciaországból származik. Nem csupán a vörösborok mellé nagyon finom, hanem a természetes édes fehér borokhoz (aszú, kései szüretelésű borok) is finom és különleges csemege.

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: gasztro sütemény sütés desszert rokfortos gasztrinómia

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr100660731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.09.13. 18:23:06

Nálunk csülkös bableves a mai menü. Nyami :)

no mail, no problem 2008.09.14. 23:50:18

Szia,

a hőfokok légkeveréses sütésre vonatkoznak?