HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Citromos sütemény

2008.09.09. 15:59 Cézár imádó

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 citrom leve és héja
  • 1 csipet só
 
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sót. Végül óvatosan elvegyítem benne a kemény tojáshabot, a sütőporos liszttel váltakozva. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm. Fokozatosan hagyom hűlni. A formából kiborítom, rácson hagyom hűlni. Porcukrot szitálok a tetejére.

... még egészben

Szólj hozzá!

Címkék: étel édes torta édesség gasztronómia citrom gasztró citromos sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr56655657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása