HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Párizsis csiga

2008.08.04. 14:42 Cézár imádó

 

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
kevés liszt a nyújtáshoz              
1 evőkanál pizzaszósz vagy ketchup
15 dkg darált párizsi
1 tojás
 
Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
A sütőt 200 C- fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a szósszal és megszórjuk a párizsival. A végeknél megkenjük a felvert tojással. Szorosan feltekerjük, majd fél-egy cm vastagra szeleteljük, és a széleket lekenjük. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 5-6 percig sütjük.

 

1 komment

Címkék: étel süti csiga gasztronómia gasztró sós tészta sütemény desszert párizsi leveles párizsis

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr19600018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella · http://www.gabriellakonyhaja.blogspot.com 2008.08.04. 16:53:06

Hú,ezt megjegyzem! Holland férjem öl a magyar párizsiért. :-) :-)
Ez a recept tutira nagy sikerrel lesz nálunk.
Üdv, Gabriella