HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Sajtkrémes torta

2008.07.09. 19:43 Cézár imádó

Az aljára:

15 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (pl. Hobbit)
10 dkg vaj

 

A töltelékhez:
25 dkg natúr tejszínes sajtkrém (pl. Philadelphia)
1 tojás
7,5 dkg cukor
½ vaníliarúd
½ citrom

 

A tetejére:
1½ dl tejföl
5 dkg cukor
½ vaníliarúd
½ citrom

 

 

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat). Ezután a kekszet finomra őröljük, majd a vajat mérsékelt lángon kevergetve folyósra olvasztjuk egy kisebb edényben vagy mikróban, és ha már nem meleg, összekeverjük a kekszmorzsával. A vajas kekszmorzsát ujjainkkal  jól szétnyomkodjuk a sütőforma aljában. A tepsit ezután betesszük 10 percre a mélyhűtőbe, hogy a vajas kekszmorzsa megdermedjen benne.  

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejszínes sajtkrémet, a tojásokat és a cukrot robotgéppel alaposan összedolgozzuk 2-3 perc alatt egy nagy keverőtálban. Most jöhet bele a vanília és a citrom: a fél vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikapargatjuk belőle magokat, majd a fél citrom levét kifacsarjuk, átszűrjük, és a vaníliával együtt hozzáadjuk a sajtkrémes masszához.

A formát kivesszük a fagyasztóból, és szétterítjük benne a tölteléket. Ezután  20-25 perc alatt megsütjük, és sütés után 10 percre kivesszük, hogy kicsit kihűljön. A sütőt viszont nem szabad kikapcsolni, szükség lesz még rá.

A tetejére édes tejföl kerül, ezért a tejfölt összekeverjük a cukorral, aztán a fél vaníliarúdból az előzőek szerint kiszedjük a magokat, és a cukros tejfölhöz adjuk. Csepegtetünk hozzá még kb. 1 kávéskanálnyi citromlevet is, és a tejfölös keveréket a sajtkrém tetején eloszlatjuk.

Végül visszatesszük a sütőbe, de csak 8-10 percre. Ha ez megtörtént, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek, aztán tálalásig 1 éjszakára hűtőben tartjuk, hogy az ízük összeérjen.

Szólj hozzá!

Címkék: torta édesség gasztronómia gasztró sütemény desszert sajtkrémes

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr85561049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.