HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Rizskoch

2012.07.31. 22:02 Cézár imádó

Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • 25 dkg rizs
  • 5ek cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 5 tojás
Elkészítés:
  1. A tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzárakjuk a rizst, cukorral ízesítjük. Beletesszük a vaníliás cukrot.
  2. A rizst megfőzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját belekeverjük a már kihűlt rizsbe. A tojásfehérjét  kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
  4. Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, kilisztezünk  és ebbe öntjük bele a masszát.
  5. 200 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Lekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr374689489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása