HTML

Ezt főztem ma

Friss topikok

  • Marykriek: Sziasztok! A <a href=jardinette.hu&gt;Jardinette Étterem</a> receptversenye elindult... (2011.08.17. 15:02) Hideg joghurtos barackleves
  • fasztumgél: legalább egy napot érdemes állni hagyni, hogy jó puha legyen a babapiskóta. nagyon álat édesség. (2011.07.06. 17:44) Tejfölös babapiskóta
  • dorothy62: Hello,NA, ezt díjjazom, mehet a tojásba egy kevés bors és szerecsendió, a tetejére pedig nagyon kí... (2009.05.25. 14:48) Krumplitortilla
  • dorothy62: Hello, nagyon szép és valszeg finom dolgokat csinálsz, ha javasolhatom a buktákat olvasztott vajba... (2009.05.25. 14:33) Ízes bukta
  • spoletina: @spoletina: Köszönöm a kedves válaszodat. (2009.05.16. 16:22) Kakaós kalács - kenyérsütővel

Linkblog

Hideg mentás cukkínikrémleves

2009.07.05. 11:02 Cézár imádó

Hozzávalók:
két kisebb cukkíni
125 g natúr joghurt
1,5 ek finomra vágott mentalevél
5-6 ek cukkíni főzővíz
1/2 kk só
frissen őrölt fekete bors
 
Elkészítés:
A megtisztított cukkínik két végét levágjuk, a cukkíniket félbevágjuk, majd negyedbe és apró szeletekre. Sós, lobogó vízbe dobjuk 5 percre, majd leszűrjük. Fontos, hogy a főzővízből egy csészényit tegyünk félre! A megfőzőtt zöldséget turmixgépbe dobjuk, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a kissé felaprított mentát, sózzuk, borsozzuk és pépesítjük. A kívánt állag eléréséhez szükséges mennyiségű főzővízzel higítjuk. Légmentesen lezárt dobozban a hűtőbe tesszük egy-két órára.

Szólj hozzá!

Címkék: leves étel főzés gasztronómia gasztró cukkíni mentás

A bejegyzés trackback címe:

https://fozes.blog.hu/api/trackback/id/tr391220005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása